INDIJSKO LUTKARSKO POZORIŠTE PRED SRPSKOM PUBLIKOM

14/05/2015

BG MOZAIK

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju (ICCR) iz Nju Delhija, ima veliko zadovoljstvo da saopšti da će indijska lutkarska grupa Katkata zadužbina za lutkarsku umetnost (Katkatha Puppet Arts Trust) gostovati u Srbiji od 19. do 23. maja i u četiri srpska grada izvesti predstavu pod nazivom Priča o Rami. Dana 19. maja u 12 sati grupa će nastupiti na 22. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, na sceni Jadran Narednog pozorišta u ovom gradu (Park Ferenca Rajhla 12). Narednog dana, 20. maja od 17 sati predstava će igrati u Ustanovi kulture CNESA u Kanjiži (Doza Đerđa 4). Sutradan, 21. maja od 18 sati gosti iz Indije obradovaće mališane u Pozorištu mladih u Novom Sadu (Ignjata Pavlasa 4). I konačno, poslednjeg dana gostovanja u Srbiji, 23. maja, predstava će biti odigrana u Pozorištu Pinokio na Novom Beogradu (Goce Delčeva 1) sa početkom u 17 sati.

pixabay.com - Wounds_and_Cracks

Priča o Rami je eksperimentalni pozorišni komad, zasnovan na odlomcima iz Bavbutijeve Ramajane i ispričan kroz animaciju, projekciju slika, ples, maske, i lutke. Kao sto ime govori, predstava je o Rami – princu koga je njegov otac proterao zajedno sa njegovom suprugom Sitom i bratom Laksmanom. Sita biva oteta od strane Ravana, kralja Lanke. Tokom svog putešestvija i krvavog rata koji će uslediti protiv Ravana, Rama će postati kralj, ali će biti prinuđen da bira između dužnosti prema prestolu i ljubavi svog života. Nastaviće da vlada sam narednih 10 000 godina.

Ovo je druga uzastopna godina kako su Ambasada Indije i ICCR upriličili učesće lutkarske grupe iz Indije na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici. Prosle godine indijska lutkarska grupa Vinoda Bata i družine (Vinod Bhatt & Group) osvojila je nagradu za najbolju animaciju u takmičarskom delu ovog festivala.

foto: pixabay.com / Wounds_and_Cracks (CC licence)

Advertisements
,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s