MEĐUNARODNI DAN JOGE 2015.

12/06/2015

BG MOZAIK

Ambasada Indije u Beogradu pozvala je građane Srbije da se priključe proslavi Međunarodnog dana joge 21. juna u svojim gradovima. Proslava u Beogradu biće održana u 7 sati ujutru 21. juna u Studentskom parku (ulaz iz Ulice braće Jugovića bb).

foto: Ambasada Indije u Beogradu

foto: Ambasada Indije u Beogradu

.

Ambasada Indije održala je konferenciju za štampu dana 11. juna zajedno sa Vladom Republike Srbije i kancelarijom Ujedinjenih Nacija u Srbiji, kako bi najavila zajedničku proslavu prvog Međunarodnog dana joge 21. juna 2015.

Ambasadorka Indije, Nj.E. Narinder Chauhan, rekla je: Dvadeset prvi jun proglašen je Međunarodnim danom joge ( IDY ) od strane Ujedinjenih Nacija. Vlada Indije je odlučila da proslavi prvi Međunarodni dan joge (IDY) 21. juna širom sveta na prikladan način. Cenjena Vlada Srbije bila je jedna od 177 nacija koje su podržale rezoluciju Indije u Ujedinjenim Nacijama da se 21. juni proglasi za Međunarodni dan joge. Uvaženi premijer Indije, gospodin Narendra Modi uputio je tim povodom pismo zahvalnosti uvaženom premijeru Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću. Indijski Premijer pokrenuo je web sajt posvećen IDY u UNESCO-u dana 10. aprila. Vlada Indije je takođe dizajnirala logo za IDY koji odražava harmoniju i mir za čovečanstvo, koji čine srž joge. Joga stručnjaci su osmislili Jedinstveni joga protokol – grupu jutarnjih vežbi koje sa lakoćom mogu upražnjavati svi.

Shodno ovom cilju, Ambasada Indije organizuje zajedničku proslavu Međunarodnog dana joge širom Srbije na prikladan način. Zbog toga koordiniraju sa školama joge, joga praktičarima / učiteljima, stručnjacima i ostalim relevantnim zainteresovanim stranama u Srbiji kako bi odmah počeli sa obukama / joga kampovima, koji će voditi ka završnoj proslavi širom Srbije 21. juna u 7 sati, u skladu sa Jedinstvenim joga protokolom, pripremljenim od strane joga stručnjaka. Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije pružilo je podršku proslavi Međunarodnog dana joge izdavanjem saopštenja za javnost i pisma podrške kojim se obavezuju da će učestvovati u proslavi i njenim pripremama. Sličnu podršku dala je i kancelarija Ujedinjenih Nacija u Srbiji, kao i brojne opštine širom Srbije. Svi relevantni podaci o proslavi Međunarodnog dana joge ažurirani su na sajtu Ambasade Indije (u rubrici What’s New).

Advertisements

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s