BUSINESS INSIDER SVRSTAO SAVAMALU U NAJBOLJE KVARTOVE U EVROPI

19/06/2015

VESTI

Prestižni američki magazin Busines Insider svrstao je Savamalu u 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istakavši pritom Mikser Festival kao glavnog krivca za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta.

foto: Luka Trajković

foto: Luka Trajković

.

Busines Insider je akcentovao značaj Savamale i činjenicu da ovaj kvart nastavlja da se razvija u jedan od glavnih kulturnih centara u Srbiji. Kao kuća Savamale istaknut je Mikser House i posebno Mikser Festival, kao najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti, koji već četiri godine jednom godišnje u Savamalu dovodi preko hiljadu stvaralaca iz različitih krajeva Evrope.

Nakon priloga o Mikser Festivalu 2012. na CNN-u, pa ponovnog predstavljanja Miksera na ovoj globalnoj TV mreži u decembru 2014. godine i krajnje pozitivne reportaže o Savamali u britanskom listu The Guardian, kreativna energija Savamale i Miksera još jednom su pronašle put do svetski značajnih medija i stavile Beograd rame uz rame sa Amsterdamom, Berlinom, Londonom, Madridom, Parizom, Rimom i ostalim gradovima na listi magazina Bussines Insider.

foto: Luka Trajković

foto: Luka Trajković

.

Ponovno prepoznavanje vrednosti koje Mikser predstavlja i za koje se zalaže, od strane medijske kuće kao što je Busines Insider, predstavlja veliki pozitivni podstrek za MH kreativni tim koji će, zajedno sa svim ostalim komšijama i partnerima u Savamali, nastaviti da beogradskoj, srpskoj, regionalnoj, ali i svetskoj publici predstavlja potencijal balkanske kreative i pozicionira Savamalu i Beograd kao epicentar kreativne industrije ovog dela Evrope.

Advertisements
, , , , , , ,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s