POČELA LETNJA SEZONA NA TORNIKU

26/06/2015

VESTI

Letnja sezona u planinskom centru Tornik počela je danas, a za prvi vikend otvaranja posetioci mogu da iskoriste popust od 50 odsto na cenu karata za zabavne sadržaje, saopštilo je JP Skijališta Srbije. Otvaranju letnje sezone prisustvovao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je rekao da je turistička sezona u prva četiri meseca ove godine na Zlatiboru bila više nego uspešna, kao i da je zabeležen rast broja domaćih i stranih turista za 25 odsto.

.

Ljujić je rekao da ministarstvo ulaže napore da poboljša turističku infrastrukturu i pozvao Turističke organizacije da se prijave za konkurs za bespovratna sredstva koje ministarstvo daje za razvoj turizma. Ministar je podsetio i da je u toku konkurs za zdravstvene ustanove, ugostitelje i hotelijere koji mogu da apliciraju za dobijanje vaučera za one koji žele da deo ili ceo odmor provedu na domaćim turističkim destinacijama. Konkurs traje do 30. juna, a nakon toga će biti upućen poziv građanima iz pet kategorija koji mogu da konkurišu za vaučere i time ostvare popust prilikom letovanja u našoj zemlji, rekao je Ljajić. On je istakao i da će ministarstvo učiniti sve da se projekat izgradnje gondole na Zlatiboru sprovede do kraja, a već su vođeni razgovori o obogaćivanju letnjih turističkih sadržaja na ovoj planini.

Vršilac dužnosti direktora JP Skijalište Srbije Dejan Ljevnajić rekao je da je ovo preduzeće aktivno radi na promociji svih turističkih destinacija i da učestvuje u kampanji Moja SrbijaSvim donosiocima vaučera mi ćemo dati dodatnih deset odsto popusta na naše usluge, jer želimo da što više ljudi dođe u naše centre, naveo je Ljevnajić.

Ljubitelji prirode koji žele da odmor provedu na planini mogu da uživaju u brojnim sadržajima, pa su pored panormaske vožnje žičarom i šetnje prirodom turistima na raspolaganju i staze za mountain bike i mountain cart, kao i adrenalinske atrakcije poput boba na šinama i tubing staze. Posetioci će moći da se oprobaju i u mini golfu, čiji je teren sa devet rupa prilagođen planinskom ambijentu. Centar je opremljen i multifunkcionalnim terenom za fudbal, košarku i tenis i moguća je, pored rekreacije, i organizacija sportskih turnira.

Govoreći o razvoju letnjih sadržaja, v.d. direktora Skijališta Srbije naveo je da se širenjem tursitičke ponude na planinama pruža mogućnost da porodice i ljubitelji prirode aktivno provedu odmor na planini i da uživaju u prijatnim letnjim temperaturama. Pored prelepe priorde i čistog vazduha, izgradnjom biciklističkih staza stvorili smo uslove za razvoj biciklističkog sporta i za pripreme profesionalnih biciklista, kao i za rekreativce, istakao je on.

Ljevnaić je istakao da ovo preduzeće nastavlja sa popustima i da će se tokom letnje sezone organizovati tri Top Summer vikenda, u okviru kojih će se odobravati 15 posto popusta na pakete za zabavne sadržaje. Termini Top Summer vikenda su  2-5. jul, 30. jul – 2. avgust i 27-30. avgust.

Centar će tokom letnje sezone za turiste biti otvoren svake srede, četvrtka, petka, subote i nedelje od 11 do 17.30 sati.

Izvor: JP Skijališta Srbije

Advertisements
, , , , , ,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s