JAPANIZAM 2015

30/06/2015

BG MOZAIK

Japanska ambasada u Republici Srbiji i Društvo Sakurabana obaveštavaju zainteresovane da se od 2. do 5. jula u Domu omladine Beograda održava osma po redu konvencija japanske pop-kulture Japanizam 2015Svečano otvaranje zakazano je za 2. jul od 19.30 sati u bioskopskoj sali, dok će svečano zatvaranje i cosplay takmičenje biti 5. jula od 16 sati, takođe u bioskopskoj sali.

foto: pixabay.com / DeltaWorks; CC0 Public Domain

foto: pixabay.com / DeltaWorks; CC0 Public Domain

Pored velikog broja uobičajenih tribina i predavanja, manga, origami i drugih radionica, bivši stipendisti Vlade Japana će 3. jula od 16.30 časova u sali Amerikana održati zanimljiva predavanja o svojim iskustvima sa studiranja na japanskim fakultetima. Sve vreme trajanja Japanizma 2015 na štandu Japanske ambasade biće moguće dobiti informacije o stipendijama Vlade Japana.

Tradicionalna dešavanja kao što su modna revija, nastupi izvođača, projekcije filmova, cosplay takmičenje, žurka, Artist Alley, Game Room, Wacom nagradna izložba radova, promocije društvenih igara, šminkanja, modni susreti i slično i ove godine su deo programa konvencije. Kompletan program možete pogledati ovde.

Konvencija Japanizam je jedinstveni događaj na Balkanu koji jednom godišnje tokom četiri dana omogućava posetiocima da uživaju u japanskoj pop kulturi. Japanizam je prvenstveno posvećen japanskoj anime i manga industruji, a potom i japanskoj modi, filmu, tradiciji, video igrama, i drugim aspektima kulture.

Prvi Japanizam održan je 2008. godine u organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda. Tada je bio zamišljen kao festival koji za cilj ima popularizaciju japanske pop kulture, dok je danas prerastao u konvenciju.

Advertisements
,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s