BEČ: KOMORA ZA LETENJE

11/09/2015

ZANIMLJIVOSTI

U bečkom Prateru nedavno je otvorena nova atrakcija za posetioce: vazdušni kanal u kojem će posetioci imati priliku da dožive osećaj letenja kao skokom sa padobranom.

Wind-O-Bona je kapsula visoka 15 metara i prečnika četiri metra u kojoj vazduh struji brzinom i do 280 kilometara na čas. Posetioci mogu u zatvorenom prostoru da dožive osećaj letenja kroz vazduh bez obzira na to da li su početnici ili profesionalni letači padobranom. Ideja za ovu vrstu zabave u austrijskoj prestonici nastala je pre tri godine, a nedavno je obavljen probni let.

Ovaj vertikalni vazdušni kanal spada među najveće komore za letenje na svetu. Projektovan je tako da u njemu istovremeno može uživati najviše osam letača, a jedini uslov je da su učesnici stariji od osam godina. Pre samog letenja posetioci prolaze kroz kratku obuku o letećim pozama, visokom i niskom letenju, okretanju za 360 stepeni, razumevanju znakova i pravilima letenja.

Cena ove avanture je 49 evra, uključujući obuku i opremu u koju spadaju zaštitne naočare, šlem i odelo. Prvi koraci se prelaze zajedno sa instruktorom, nakon čega mnogi mogu samostalno da lete i da izvode jednostavne okrete.

Advertisements
, , , ,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s