JAPPANNIŠ 2015

19/09/2015

Ostalo

Udruženje Taka iz Niša u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla i Studentskim kulturnim centrom Niš organizuje u Nišu manifestaciju pod nazivom Japanniš 2015 – Japan kroz godišnja doba, koji će se održati od 21. do 27. septembra u zgradi Banovine.

Zainteresovane očekuje bogata izložba umetničkih radova, fotografija, oružja, bonsaija i origami figura, kao i niz predavanja, prezentacija i projekcija. Kao i prošle godine, biće organizovana i takmičenja u video igrama, kao i mini seminar japanskog jezika, japanskog stripa – mange, origamija, aikidoa i ninđucua.

Jedna od novina na ovogodišnjem Japanniš-u je gostovanje stručnjaka iz oblasti kulinarsta, književnosti i umetnosti iz Srbije i Japana. Kuriozitet je i zvanično Juniorsko prvenstvo Srbije u gou, koje će biti održano 26 – 27. septembra. Prvenstvo organizuju Go savez Srbije i niški go klubovi, Student i ProGo, a sve u saradnji sa Udruženjem Taka iz Niša.

U subotu, 26. septembra od 17 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu održaće se radionica kaligrafije, koju će voditi poznati japanski umetnik Kihachiro Nishiura.

Advertisements

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s