AIR SERBIA UVODI USLUGE INTERNETA I MOBILNE TELEFONIJE NA LETU

01/10/2015

VESTI

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, danas je ostvarila značajno dostignuće time što je započela postepeno uvođenje usluga interneta i mobilne telefonije Air Serbia Wi-Fly širom svoje flote putničkih aviona Airbus A319 i A320, čime omogućuje svojim gostima da tokom leta budu u kontaktu sa prijateljima, članovima porodice i kolegama na poslu.

foto: Air Serbia

foto: Air Serbia

Air Serbia tako postaje prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih avio-kompanija u Evropi koje omogućuju pristup internetu i uslugama mobilne telefonije na većem delu svoje flote.

Ova usluga se zvanično uvodi u rad nakon što je uspešno završen produženi period javnog testiranja, koji je tokom prošle nedelje sproveden na jednom od Airbus aviona kompanije Air Serbia (JU-APJ), kada su pripadnici srpske online i ICT zajednice, kao i redovni putnici na letovima, imali priliku da testiraju funkcionisanje novog sistema i pruže povratne informacije o svom iskustvu. Sva saznanja koja su na ovaj način stečena su iskorišćena kako bi se sistem usavršio pre zvaničnog uvođenja u rad.

Od danas će usluga biti na raspolaganju na svim letovima u trajanju dužem od jednog časa i dvadeset minuta koje, pored navedenog, obavljaju još dva aviona (JU-APH i JU-APB). Očekuje se da će se još jedan avion pridružiti floti Air Serbia Wi-Fly 15. oktobra, do kada će ova usluga biti u potpunosti primenjena na ukupno četiri aviona. Očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti Airbus aviona kompanije Air Serbia do kraja prvog kvartala 2016. godine.

Sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije. Ove usluge zajedno čine rešenje Air Serbia Wi-Fly, koje pokreće Panasonic Global Communications Suite (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu Air Serbia Wi-Fly i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uređaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a gosti će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne  i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka.

Iz bezbednosnih razloga, usluga će biti moguća samo kada su znaci za vezivanje pojaseva isključeni i kada avion dostigne visinu krstarenja.

Nova usluga povezivanja takođe podrazumeva i Air Serbia Wi-Fly portal, na srpskom i engleskom jeziku, koji će gosti moći besplatno da pretražuju i na kojem će moći da pristupe najnovijim vestima, prognozi vremena i informacijama o kompaniji Air Serbia, njenoj mreži destinacija i partnerskim avio-kompanijama.

Povodom uvođenja usluge, svi gosti u Biznis klasi će do kraja godine dobijati besplatan vaučer za pristup internetu u trajanju od 30 minuta. Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 EUR za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 EUR za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 EUR za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB) i moći da se plate kreditnom karticom (MasterCard, VISA, American Express, Discover i Diners Club). Vaučeri za tridesetominutni pristup internetu će moći da se kupe i u gotovom po ceni od 5 EUR (600 RSD). Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge.

Advertisements
, , , ,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s