VEČE POSVEĆENO ALŽIRU I UMETNOSTI U MUZEJU AFRIČKE UMETNOSTI

28/11/2015

BG MOZAIK

U prepunoj sali Muzeja afričke umetnosti održano je umetničko veče čiji su domaćini bili operska primadona Jadranka Jovanović i pijanista, profesor Nikola Rackov. Ovo nesvakidašnje druženje organizovalo je Društvo prijatelja Alžira uz podršku Ambasade Narodne Demokratske Republike Alžir i u saradnji sa Muzejom afričke umetnosti, kako bi javnosti predstavili bogat kulturno-umetnički program realizovan u okviru manifestacije Dani Srbije u Alžiru, koja je uspešno održana u maju ove godine.

Prof. Nikola Rackov i Jadranka Jovanović; foto: Muzej afričke umetnosti

Prof. Nikola Rackov i Jadranka Jovanović; foto: MAU

Društvo prijatelja Alžira i Ambasada NDR Alžir u Srbiji, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture NDR Alžir, organizovalo je, prvi put u istoriji bilateralnih odnosa, kulturnu manifestaciju Dani Srbije u Alžiru, kao izraz izuzetno bliskih i prijateljskih odnosa dve zemlje, uspostavljenih još sredinom prošlog veka.

foto: Marko Jelić, predsednik Društva prijatelja Alžira; Marija Aleksić, direktorka MAU; Nj.E. Abdelhamid Chebchoub, ambasador Alžira; Jadranka Jovanović; Nikola Rackov; foto: MAU

Marko Jelić; Marija Aleksić; Nj.E. Abdelhamid Chebchoub; Jadranka Jovanović; Nikola Rackov; foto: MAU

Nakon pozdravnog govora Nj.E. Abdelhamida Chebchouba, ambasadora Alžira, i Marka Jelića, predsednika Društva prijatelja Alžira, operska diva Jadranka Jovanović i prof. Rackov su brojnoj publici preneli izuzetno pozitivne utiske sa gostovanja u ovoj zemlji Magreba, ističući da su nastupi srpske delegacije izazvali veliko interesovanje alžirskih medija, ali i brojne publike u nekoliko gradova Alžira. Zanimljivo putopisno kazivanje upotpunjeno je izvođenjem odabranih kompozicija na španskom, ruskom i engleskom jeziku, dok je najveće oduševljenje izazvala pesma istaknute alžirske pevačice Fatime Zohre Badji Noure, koju je Jadranka Jovanović otpevala na arapskom jeziku, uz klavirsku pratnju prof. Rackova.

Događaju su prisustvovale mnoge ugledne zvanice iz političkog i kulturnog života Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Advertisements
,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s