E-TURISTIČKA VIZA INDIJE OD SADA I ZA DRŽAVLJANE SRBIJE

02/03/2016

VESTI

foto: Ambasada Indije u Beogradu

foto: Ambasada Indije u Beogradu

Vlada Indije donela je odluku da omogući dobijanje e-Turističke Vize (eTV) za državljane Republike Srbije, a odluka je već stupila na snagu. eTV je osmišljena kako bi se pojednostavio proces dobijanja vize za osobe koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok, tako što će im uštedeti vreme koje bi utrošili na dolazak u Ambasadu Indije radi dobijanja vize. eTV je veoma pogodna jer omogućava podnosiocima zahteva za vizu da obave ceo proces dobijanja vize u virtuelnom okruženju, tako da se formular za vizu i propratna dokumenta podnose online, plaćanje se takođe vrši online i rešavanje zahteva se saopštava online.

Važnost eTV je 30 dana, sa jednim ulaskom, od momenta prispeća putnika u Indiju. Ova pogodnost postoji na 16 glavnih aerodroma u Indiji, a to su: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Džajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi. Dok eTV važi samo za ulaske u Indiju preko navedenih 16 aerodroma, izlaz iz Indije  je moguć preko bilo kog nadležnog imigracionog kontrolnog punkta. Pogodnost eTV može se iskoristiti za maksimum dve posete tokom kalendarske godine. eTV važi samo za jedan ulazak, ne može se produžavati, preinačavati u drugi tip vize i ne važi za posete zaštićenim/ograničenim oblastima i područjima razmeštaja vojske. eTV je pridodatak na postojeći vizni servis koji pruža Ambasada Indije.

O pravima na korišćenje eTV, o tome kako podneti zahtev, cenama vize i ostalim informacijama zainteresovani se mogu informisati na sajtu Ambasade Indije u Beogradu ili na zvaničnom eTV sajtu.

Više o Indiji pročitajte u intervjuu sa Nj.E. ambasadorkom Indije gospođom Narinder Chauhan, vođenom na prošlogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu.

Advertisements
,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s