SURFOVANJE U BEČU

09/06/2016

ZANIMLJIVOSTI

Ukoliko imate želju da jašete na talasima uskoro nećete morati da putujete to neke egzotične lokacije, već će i poseta Beču biti dovoljna. U austrijskoj prestonici će od 10. juna pa sve do kraja septembra 2016. trajati manifestacija City Wave, posvećena surfovanju na dasci i to ni manje ni više nego na trgu Švarcenbergplac u centru grada. Na ovom trgu biće postavljena rampa za surfovanje dimenzija 20 puta 50 metara, u čijem središtu će se nalaziti i omanji bazen.

Surfovanje u bazenu; foto: © CityWave

Surfovanje u bazenu; foto: © CityWave

Pravljenje veštačkih talasa funkcioniše tako što se voda iz jednog većeg bazena pumpa naviše i potom otiče u manji bazen. Na mestu gde se upumpana tekuća voda sudara sa mirujućom vodom nastaje talas pre nego što voda opet oteče u veći bazen, kada se ceo postupak ponavlja. Pošto se visina i itenzitet talasa mogu regulisati to znači da će rampu za surfovanje moći da isproba svako ko želi, pa čak i deca uzrasta šest godina.

Surferima početnicima na raspolaganju će biti instruktori, a sva neophodna oprema može se iznajmiti na licu mesta. Sat vremena surfovanja košta 39 evra, a u cenu je uključeno i iznajmljivanje opreme. Surfovanje na trgu Švarcenbergplac biće moguće svakog dana od 10 do 22 sata do kraja septembra, bez obzira na vremenske uslove.

Advertisements
,

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s