PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA JOGE

18/06/2016

BG MOZAIK

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu, obeležiće u Srbiji Međunarodni dan joge (IDY) u nedelju, 19. juna. Proslava u Beogradu održaće se tog dana sa početkom u sedam sati ispred Narodne skupštine Srbije. Očekuje se prisustvo velikog broja poklonika joge, kao i visokih državnih funkcionera, diplomata, srpskih joga stručnjaka i praktičara, kulturnih institucija, naučnika, studenata i drugih.

foto: Ambasada Indije u Beogradu

foto: Ambasada Indije u Beogradu

Proslave Međunarodnog dana joge biće organizovane i u Novom Sadu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Rumi, Pančevu, Šapcu, Nišu, Zrenjaninu, Kuli, Titelu, Užicu, Kragujevcu, Čeneju, Kraljevu, Kruševcu, Boru, Mladenovcu, Subotici i drugim mestima.

Proslava će se održati u skladu sa Opštim joga protokolom koji su pripremili indijski joga stručnjaci, nakon čega će uslediti radionice i konsultacije na temu joge, ajurvede i homeopatije u Skupštini grada Beograda. Učesnici proslave imaće priliku da u interakcijama sa praktičarima joge, ajurvede i homeopatije upoznaju prednosti ovih vidova tradicionalne medicine.

Ujedinjene nacije su rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine u 2014. godini proglasile 21. jun za Međunarodni dan joge ( IDY ). U skladu sa ovom inicijativom, Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila Prvi međunarodni dan joge 21. juna 2015. Srbija je bila među 177 nacija koje su podržali rezoluciju Indije u UN da se 21. jun proglasi za Međunarodni dan joge.

Ambasada Indije poziva sve građane Srbije da se pridruže obeležavanju Međunarodnog dana joge u Srbiji. Opšti joga protokol i ostali detalji mogu se pronaći na web stranici Ambasade Indije.

Advertisements

Prijava

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s